Ce spune Barna, despre Ciucă premier al noului Guvern

Autor: Laura Buciu Postat la 08 decembrie 2020 77 afişări

Ce spune Barna, despre Ciucă premier al noului Guvern

Liderul USR, Dan Barna, spune că o eventuală desemnare a lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier al noului guvern nu ar fi cea mai bună soluţie. Barna atrage atenţia că USR PLUS nu va fi doar „partidul care ajută PNL să guverneze”.

Întrebat ce părere are despre posibila desemnare a lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier al noului Guvern, Dan Barna a spus, la Digi24, că nu crede că soluţia militară este cea mai bună.

„Aştept să avem consultările la Cotroceni şi în urma acestor consultări vom vedea şi care va fi poziţia noastră. Ca principiu, suntem o ţară europeană, nu neapărat soluţia militară este cea mai bună, dar hai să avem acestei consultări şi vedem apoi despre ce discutăm”, a spus Barna.

Co-preşedintele USR PLUS spune că are multe aşteptări de la consultările care vor avea loc pentru stabilirea majorităţii guvernamentale, însă avertizează că Alianţa ţine mult la proiectele din agenda sa.

„Miza acestor consultări este să creăm o coaliţie şi să creăm o majoritate în Parlament şi, evident, apoi un Guvern cu o agendă clară, reformatoare. Aceasta este de fapt prioritatea pentru USR PLUS la aceste negocieri, este ceea ce noi am susţinut de patru ani în Parlament. E momentul ca prin votul de duminică al cetăţenilor ca USR PLUS se facă parte din majoritatea de guvernare, din coaliţia de guvernare. Noi înţelegem că am primit acest mandat, acest 16%, tocmai pentru ca acele proiecte ale noastre foarte specifice, legate de pensii speciale, de fără penali în funcţii publice, de măsurile de sănătate, toate să devină realitate şi atunci aşteptările noastre sunt ca în urma consultărilor şi negocierilor care vor avea loc în următoarele zile să construim o echipă de guvernare şi o împărţire de ministere prin care această agendă reformatoare să devină realitate”, a mai spus Dan Barna.

Întrebat, în continuare, pe ce ministere se bazează USR PLUS, Dan Barna a spus că Alianţa nu va veni la guvernare doar pentru a sprijini PNL.

„Depinde foarte mult de cum vor merge negocierile pe program şi pe angajamentele de guvernare pe care USR PLUS le are în program, pentru că în funcţie de cum vom stabili acest calendar şi aceste priorităţi în primele trei luni, în primele şase luni, vom asuma şi ministerele corespunzătoare. E foarte clar, apropo de ceea ce se vorbeşte acum în spaţiul media, că e important ca USR PLUS să fie un partener la guvernare şi nu în partid care ajută PNL să guverneze. Am văzut şi variante în care PNL a luat toate ministerele avizatoare şi toate ministerele de forţă, sperând că USR va accepta cererea de ministere să spunem cu mai puţină forţă”, a mai spus liderul USR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barna,
ciucă,
premier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.