Ce spun analiştii despre AMENINŢAREA Coreei de Nord. Cum ar putea decurge un eventual ATAC

Postat la 27 martie 2013 25 afişări

Numărul victimelor şi potenţiala folosire a armei nucleare ar fi catastrofale în cazul unui război între cele două Corei, dar din fericire, niciun analist nu crede că acesta ar fi iminent.

Ce spun analiştii despre AMENINŢAREA Coreei de Nord. Cum ar putea decurge un eventual ATAC

 Puţini cred în riscul unui atac iniţiat de Coreea de Nord, deşi experienţa şi raţiunea lui Kim Jong-un au fost puse la îndoială după recentele teste de rachetă şi nuclear, precum şi după anularea armistiţiului cu Coreea de Sud şi retorica belicoasă, neobişnuită chiar şi pentru stardardele Phenianului, relatează CNN.

Deşi strategii militari se pregătesc pentru orice eventualitate, iar cetăţenii sud-coreeni cred că este posibil un nou conflict, posibilitatea unei invazii nord-coreene ca cea din 1950 este improbabilă.

Analiştii se tem că un atac limitat din Nord ar provoca un răspuns al Seului, generând o spirală a escaladărilor şi temutul "mare război".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-spun-analistii-despre-amenintarea-coreei-de-nord-cum-ar-putea-decurge-un-eventual-atac-10694544
10694544
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.