Ce soluţie propune General Motors pentru garantarea a 22.000 de slujbe în Germania

Postat la 01 martie 2013 17 afişări

General Motors (GM) a convenit cu liderii sindicali ai brandului neprofitabil Opel garantarea locurilor de muncă a 22.000 de angajaţi din Germania, în schimbul îngheţării salariilor.

Ce soluţie propune General Motors pentru garantarea a 22.000 de slujbe în Germania

 Majorarea salariilor, suspendată în noiembrie anul trecut, ca parte a negocierilor, va fi amânată până la sfârşitul lui 2015. Un acord anterior de evitare a unor concedieri masive până la sfârşitul lui 2014 va fi extins până în 2016, transmite Bloomberg

GM va menţine totodată o parte din activităţile fabricii din Bochum, pentru componente şi logistică, după ce producţia de maşini va fi oprită peste patru ani. Decizia va permite păstrarea a 1.200 de locuri de muncă.

"General Motors sprijină în totalitate Opel şi va asigura finanţarea necesară în anii următori, până vom reveni la profitabilitate", a declarat Stephen Girsky, şeful consiliului de supraveghere al Opel şi director în exerciţiu al GM Europe.

Divizia din Europa a GM, care include brandurile Opel şi Vauxhall (Marea Britanie), a pierdut 18 miliarde de dolari din 1999, din care 1,8 miliarde de dolari anul trecut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
general motors,
germania,
brand,
angajati
/actualitate/ce-solutie-propune-general-motors-pentru-garantarea-a-22-000-de-slujbe-in-germania-10620269
10620269
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.