Transporţi o bombă sau părţi ale corpului uman ca suveniruri? La ce întrebări bizare au raspuns turiştii la frontiere

Autor: Georgiana Călin Postat la 07 ianuarie 2017 193 afişări

Transporţi o bombă sau părţi ale corpului uman ca suveniruri? La ce întrebări bizare au raspuns turiştii la frontiere

Pentru a se asigura că turiştii întrunesc toate criteriile legale să intre sau să plece dintr-o ţară, agenţii de frontieră au diverse solicitări pentru turişti, unele destul de bizare. Aşadar, mii de călători au expus pe un forum astfel de solicitări pe care le-au primit la vămi, fiind prezentate şi de Daily Mail Online.

Transporţi o bombă sau părţi ale corpului uman ca suveniruri?

Antreprenorul Bryan Cockel împărtăşeşte experinenţa sa la plecarea de pe Insulele Solomon, când a fost întrebat dacă transportă explozibil sau părţi ale corpului uman ca suveniruri . „Muniţia este un lucru comun de găsit în Insulele Solomon şi turiştii obişnuiesc să îşi ia ca ”suveniruri” obiecte precum mortar neexplodat, coji de tun sau chiar mine de teren”, a explicat acesta. A adăugat, de asemenea, că este la fel de obişnuit ca turiştii să fure cranii sau părţi ale corpului uman de la mormintele tradiţionale de pe insulă, aşadar este o întrebare cât se poate de rezonabilă la părăsirea insulei.

Eşti spion?

Un preot anglican, care lucrează cu victimele traficului de copii din Europa de Est, a povestit cum ţinuta sa religioasă şi călătoriile dese au stârnit atenţia unei agente de frontieră din Kiev, care nu părea să creadă vocaţia sa. „Arată-mi armele”, i-a spus aceasta în timp ce îi răsfoia paşaportul pagină cu pagină. De asemenea, cu ochii mici şi în şoaptă, l-a întrebat „CIA sau MI6?”. În cele din urmă, el a reuşit să o convingă că este doar un preot care călătoreşte mult.

Ce ascunzi cu acele odorizante?

În timp ce călătorea peste graniţa SUA –Canada, Thang Tran a întâlnit un ofiţer de control la frontieră care s-a arătat preocupat de cât de multe odorizante auto sunt agăţate sub oglinda sa retrovizoare. „Ne suspecta că am fi ascuns marijuana în maşină. Nu ştiu cum e în alte ţări, dar în SUA numeroase odorizante de maşină se găsesc sub formă de arbori, iar cum eu nu am aruncat niciunul în ultimii trei ani, am o „pădure” de arbori acolo”, povesteşte ea.

Ne poţi cânta?

Un alt agent de frontieră i-a cerut unui călător să cânte o serenadă pentru a-l crede că este un muzician adevărat, acesta deplasându-se într-un tur cu orchestra prin Europa, cu autobuzul. În timp ce traversa Serbia, Smilyana Lozanova spune că a trebuit să aştepte jumătate de oră pentru ca oficialii să le investigheze autobuzul în care se afla. La un moment dat le-a spus tuturor să se ridice şi să cânte pentru a demonstra că sunt, într-adevăr, muzicieni.

Vrei să fii prietenul meu?

Luke Nathaniel Sims susţine că în timpul călătoriei sale prin Bangladesh, împreună cu soţia, un oficial de la frontieră i-a cerut numărul de telefon. Ulterior, l-a sunat în mod repetat, timp de câteva săptămâni, în speranţa că ar putea deveni prieteni.

Chiar vrei să mergi în Rusia?

Phill Dundas, care a călătorit prin 70 de ţări, împărtăşeşte un incident amuzant de la o frontieră finlandeză, pe care voia să treacă, îndreptânu-se spre Rusia. „Sunteţi sigur că vreţi să faceţi asta? Finlanda este un loc foarte frumos. De ce nu staţi să vă plimbaţi pe aici?”, i-a spus oficialul. După ce i-a explicat că vrea să facă un tur al Rusiei şi Albaniei, agentul l-a considerat „nebun”, spunându-i că Rusia e ”un loc foarte periculos, cu oamei răi”. După ce Dundas a insistat să plece, agentul i-a spus, clătinând din cap: „poate voi auzi despre tine la ştiri”. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.