Ce se va intampla cu Legea educatiei?

Postat la 24 octombrie 2010 13 afişări

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a depus la Curtea Constitutionala o sesizare legata de Legea educatiei, pe motiv ca Guvernul isi asuma raspunderea pe un proiect aflat deja in procedura la Senat.

Conform Constitutiei, daca un proiect de lege a ajuns in dezbatere avansata la Senat, nu mai poate fi retras, astfel incat asumarea raspunderii de catre Guvern pentru Legea educatiei ar incalca legea fundamentala, intrucat implica intreruperea procedurii de legiferare la Senat, sustine Geoana.

Un al doilea motiv pentru sesizarea lui Geoana este ca Guvernul si-a mai asumat raspunderea in Parlament pe aceeasi lege si in 2009 si atunci Curtea Constitutionala a declarat demersul neconstitutional, avand in vedere ca legea fusese dezbatuta insuficient.

Asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei va avea loc in data de 28 octombrie, la ora 10.00, in sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-se-va-intampla-cu-legea-educatiei-7544634
7544634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.