Ce scrie presa străină despre protestele de la Bucureşti: "România: manifestaţie antiguvernamentală după incendiul din club"

Autor: Mihai Draghici Postat la 03 noiembrie 2015 1575 afişări

Principalele agenţii de presă internaţionale au relatat despre protestele desfăşurate marţi seară la Bucureşti, notând că mii de oameni cer demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, după incendiul soldat cu 32 de morţi.

"Mii de oameni protestează la Bucureşti, după incendiul din club soldat cu 32 de morţi", titrează agenţia de presă britanică Reuters.

"Mii de oameni au participat marţi la un marş prin Bucureşti, oprindu-se în faţa Guvernului, pentru a cere demisii după incendiul produs într-un club de noapte, soldat cu 32 de morţi şi zeci de răniţi aflaţi în stare critică", relatează Reuters.

"Manifestanţii cer demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului sectorului în care este situat Clubul Colectiv", adaugă Reuters.

"Ignorând apelurile la demisie, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat că va construi un monument în faţa Clubului Colectiv", notează agenţia Reuters.

"România: manifestaţie antiguvernamentală după incendiul din club", titrează Agenţia France-Presse.

"Peste 13.000 de manifestanţi s-au adunat în faţa Guvernului pentru a cere demisia premierului social-democrat Victor Ponta şi a ministrului de Interne", scrie Agenţia France-Presse, explicând că incendiul soldat cu 32 de morţi este o "dramă naţională".

Peste 15.000 de manifestanţi s-au aflat marţi seară în Piaţa Victoriei şi în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cerând demisia primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Gabriel Oprea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROMÂNIA,
PRESĂ,
PROTESTE
/actualitate/ce-scrie-presa-straina-despre-protestele-de-la-bucuresti-romania-manifestatie-antiguvernamentala-dupa-incendiul-din-club-14873031
14873031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.