Ce s-a întâmplat cu staţia care vindea abur în loc de combustibil

Postat la 13 august 2022 1004 afişări

Ce s-a întâmplat cu staţia care vindea abur în loc de combustibil

Staţia de carburanţi care comercializa abur în loc de combustibil este verificată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş.

Comisarii au demarat ancheta în urma imaginilor apărute pe reţelele de socializare. În imagini apare un bărbat care încearcă să alimenteze un camion, iar pe furtunul pompei iese doar abur în timp ce aparatul contorizează cantităţi de motorină.

„Situaţia prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcţiona în continuare, deşi rezervorul corespunzător era gol, şi contoriza costul aşa-zisei cantităţi de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real. Aceasta a fost confirmată la faţa locului de reprezentanţii operatorului economic şi "justificată" cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeş au înţeles că, deşi la golirea rezervorului, pompa s-a oprit iniţial - fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere -, ulterior aceasta nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze”, au anunţat comisarii argeşeni.

Cei de la Protecţia Consumatorilor au mai spus că „la faţa locului, reprezentanţii companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuşi, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic.”

Controlul la staţia de carburanţi a fost extins la produsele comercializate în interior, constatându-se abateri referitoare la afişarea preţurilor şi la modalităţile de informare. Controlul va continua, iar rezultatele şi măsurile vor fi făcute publice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carburant,
staţie,
abur

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.