Ce s-a întâmplat când un pilot a început să fumeze ţigări electronice în cockpit

Autor: Ioana Matei Postat la 18 februarie 2020 172 afişări

Ce s-a întâmplat când un pilot a început să fumeze ţigări electronice în cockpit

Interdicţia fumatului în avion este clară, însă pentru unii pasageri, regulile referitoare la ţigările electronice nu sunt chiar atât de evidente.

Totuşi, în octombrie 2015, Departamentul de Transport al Statelor Unite a interzis folosirea ţigărilor electronice pe anumite zboruri, precum şi transportarea acestor dispozitive în bagajele de cală din cauza riscurilor cauzate de bateriile lor.

În iulie 2019, o aeronavă a Air China a făcut o aterizare de urgenţă după ce nivelurile de oxigen din cabină au scăzut, iar motivul presupus a fost conectat cu fumatul unei ţigări electronice chiar de către copilot.

Potrivit site-ului Transportation Security Administration (TSA); pasagerilor le este permis să aducă ţigări electronice şi dispozitive de vapare în aeronave, dar nu pot să le depoziteze în bagajul de cală.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.