CE recomandă statelor membre întocmirea unor "liste negre" cu paradisurile fiscale

Postat la 07 decembrie 2012 14 afişări

Comisia Europeană (CE) recomandă statelor membre să identifice, utilizând criterii comune, paradisurile fiscale şi să le plaseze pe "liste negre" naţionale, dar şi să gestioneze problemele ce permit unor firme să evite plata impozitelor la un nivel just.

Potrivit Reprezentanţei CE, Comisia a prezentat, joi, un plan de acţiune pentru a reacţiona mai eficient la nivelul UE împotriva evaziunii şi a fraudei fiscale.

Planul conţine un set de măsuri cuprinzător, care vizează atât prezentul, cât şi viitorul, fiind destinat să ajute statele membre să îşi protejeze bazele de impozitare şi să recupereze miliarde de euro care li se cuvin în mod legitim, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

"Aproximativ o mie de miliarde de euro se pierd anual în UE prin evaziune şi fraudă fiscală. Această sumă nu este doar o pierdere scandaloasă de venituri foarte necesare, ci şi o ameninţare la adresa impozitării corecte. În timp ce statele membre trebuie să înăsprească măsurile naţionale de combatere a evaziunii fiscale, doar aplicarea de soluţii unilaterale nu va da rezultate. În cadrul unei pieţe unice, într-o economie globalizată, neconcordanţele şi lacunele din legislaţiile naţionale devin instrumentele celor care caută să se sustragă de la plata impozitelor. Prin urmare, este esenţială o poziţie puternică şi coerentă a UE împotriva evazioniştilor şi a celor care îi favorizează", a declarat comisarul european pentru impozitare, Algirdas Šemeta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CE,
paradisuri,
"liste negre"
/actualitate/ce-recomanda-statelor-membre-intocmirea-unor-liste-negre-cu-paradisurile-fiscale-10376431
10376431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.