CE reclamă România şi Bulgaria la Curtea de Justiţie din cauza lipsei transparenţei pe piaţa gazelor

Postat la 24 noiembrie 2011 7 afişări

Comisia Europeană (CE) a reclamat România şi Bulgaria la Curtea Europeană de Justiţie pentru nerespectarea normelor UE privind piaţa gazelor naturale, argumentând că cele două state nu pun la dispoziţie informaţii privind capacitatea maximă a reţelei, blocând astfel accesul unor operatori.

Bulgaria şi România nu s-au aliniat încă pe deplin la normele UE privind piaţa gazelor naturale, arată CE într-un comunicat. Comerţul transfrontalier este posibil numai dacă toţi participanţii la piaţă au acces egal la reţelele pentru transportul gazelor naturale în scopul aprovizionării clienţilor, iar pentru a garanta accesul egal al terţilor este important să se pună la dispoziţie pe piaţă capacitatea maximă a reţelei, se arată în comunicat. Totodată, la fel de importantă este furnizarea tuturor participanţilor la piaţă informaţii fiabile şi transparente cu privire la capacitatea reţelei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
romania,
bulgaria,
curtea de justitie
/actualitate/ce-reclama-romania-si-bulgaria-la-curtea-de-justitie-din-cauza-lipsei-transparentei-pe-piata-gazelor-9004232
9004232
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.