Ce puteţi citi în noua ediţie Business MAGAZIN - VIDEO

Autor: Ioana Matei Postat la 19 octombrie 2020 230 afişări

  • Dacă în trecut, anunţurile de investiţii în tehnologie erau rara avis, acum s-a ajuns la o piaţă care a evoluat dincolo de investiţiile în start-up-uri de tip „pre-seed” sau „seed”, de câteva sute de mii de euro, până la cele de tip „follow up”, în care sumele totale alocate pot creşte până la câteva milioane de euro. Valoarea finanţărilor din ecosistemul start-up-urilor tech se îndreaptă astfel spre pragul de 100 de milioane de euro. Care este viitorul lor, au povestit pentru Business MAGAZIN reprezentanţii celor mai cunoscute fonduri de investiţii de profil, dar şi fondatorii primelor start-up-uri româneşti din tehnologie listate la bursă.
  • Au condus companii din construcţii şi imobiliare cu afaceri de sute de milioane de euro, au coordonat tranzacţii şi fuziuni, au stat la cârmă şi au ţinut în mâini procese ample de dezvoltare. Apoi au ales să plece, unii dintre ei la concurenţă, alţii în industrii complet diferite sau pe drumurii proprii, în căutarea unei pauze sau a unor oportunităţi antreprenoriale. Ce au făcut mai departe? Ce fac acum 10 dintre managerii de top din construcţii şi real-estate care au plecat din fruntea unor companii de profil?
  • În era informaţiei rapide, mass-media a devenit un vast câmp de luptă între idei şi ideologii opuse. În Republica Moldova, în timp ce pe acest front se ciocnesc influenţele din estul rusesc cu cele din România şi Occident, dar şi interesele oligarhilor şi politicienilor locali, presa tinde să-şi piardă independenţa şi să devină un instrument de propagandă rusească.
  • Industria fashionului din România, evaluată la circa 2 miliarde de euro, nu a fost ocolită nici aceasta de „tendinţele” aduse de pandemie. Designerii şi producătorii români de articole vestimentare, dar şi retailerii de fashion, au fost nevoiţi să se adapteze pentru a supravieţui. Cum plănuiesc ei să-şi continue businessurile, într-un context incert?

(Business MAGAZIN)

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.