CE publica raportul privind justitia din Romania, document important pentru aderarea la Schengen

Postat la 20 iulie 2011 11 afişări

Comisia Europeana face public, miercuri, la Bruxelles, raportul privind evolutia justitiei din Romania, document relevant inclusiv in ceea ce priveste aderarea tarii noastre la Spatiul Schengen.

In general, raportul MCV prezinta, potrivit proiectului obtinut de MEDIAFAX, o tendinta pozitiva a reformelor din Romania si pune accentul pe necesitatea implementarii unor decizii luate. Oficialii europeni pot aduce insa pana in ultima clipa modificari de nuanta asupra proiectului de raport, tonul acestuia reflectand anumite pozitii politice. In proiectul raportului, obtinut luni de MEDIAFAX, Comisia Europeana noteaza ca DNA a ramas convingatoare in investigarea cazurilor de coruptie la nivel inalt, insa astfel de cazuri se afla de mult timp pe rolul instantelor, riscand prescriptia. De asemenea, Executivul UE precizeaza ca imbunatatirea responsabilizarii justitiei ramane o provocare importanta, Romania neangajandu-se inca intr-o reforma profunda a sistemului disciplinar in justitie

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
ce,
raport,
aderare,
schengen
/actualitate/ce-publica-raportul-privind-justitia-din-romania-document-important-pentru-aderarea-la-schengen-8508363
8508363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.