Ce poate face şi ce nu Antonescu în calitate de preşedinte interimar

Postat la 04 iulie 2012 19 afişări

Ca preşedinte interimar, Crin Antonescu va păstra mare parte din atribuţiile lui Traian Băsescu, printre acestea fiind şi cele care permit graţierea fostului premier Adrian Năstase, dar şi schimbarea mai rapidă a procurorului şef al DNA, Daniel Morar şi a procurorului general Codruţa Kovesi.

Potrivit Constituţiei, vacanţa funcţiei de Preşedinte al României intervine în caz de demisie, de demitere din funcţie, de imposibilitate definitivă a exercitării atribuţiilor sau de deces. În termen de trei luni de la data la care a intervenit vacanţa funcţiei de preşedinte al României, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Preşedinte. Articolul 98 al legii fundamentale prevede condiţiile pentru preluarea interimatului funcţiei. "(1) Dacă funcţia de Preşedinte devine vacantă ori dacă Preşedintele este suspendat din funcţie sau dacă se află în imposibilitate temporară de a-şi exercita atribuţiile, interimatul se asigură, în ordine, de preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor. (2) Atribuţiile prevăzute la articolele 88-90 nu pot fi exercitate pe durata interimatului", arată textul citat.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
crin antonescu,
atributii,
presedinte
/actualitate/ce-poate-face-si-ce-nu-antonescu-in-calitate-de-presedinte-interimar-9813814
9813814
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.