Românii se grăbesc să plătească rata la casă, dar uită de împrumuturile luate de la prieteni şi familie

Postat la 21 martie 2017 135 afişări

Românii amână să-şi plătească factura la utilităţi şi ratele la bancă, însă se grăbesc să-şi achite chiria şi creditele ipotecare. Un studiu Kruk arată că 35% dintre români întârzie plata facturii la utilităţi, 34% ratele bancare, dar numai 6% amână plata chiriei.

Românii se grăbesc să plătească rata la casă, dar uită de împrumuturile luate de la prieteni şi familie

Rezultatele studiului implementat de Grupul Kruk în şapte ţări unde compania desfăşoară operaţiuni: Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România, Germania, Italia şi Spania, arată care sunt cele mai des întâlnite servicii financiare unde respondenţii participanţi la studiu prezintă facturi restante.

În cele mai multe cazuri, respondenţii au spus că înregistrează întârzieri la plata ratelor bancare şi a sumelor împrumutate de la familie şi prieteni. În acelaşi timp, românii şi germanii, într-o proporţie asemănătoare de 34%, respectiv 33%, înregistrează întârzieri la plata ratelor bancare, se arată într-un comunicat al companiei Kruk.

Atunci când vine vorba de întârzieri la plata chiriilor, polonezii înregistrează cel mai ridicat procentaj: 29%, în timp ce doar 6% dintre români au întârzieri la plata chiriilor. În ceea ce priveşte creditele ipotecare, spaniolii se află pe primul loc cu un procentaj de 29%, în timp ce respondenţii din celelalte şase ţări participante la studiu, înregistrează întârzieri cu un procentaj între 10% pentru România şi 17% pentru Germania. Pentru aceste tipuri de plăţi, polonezii înregistrează cel mai scăzut procentaj, doar 2% dintre respondenţi.

Dacă luăm în calcul întârzierile la plata utilităţilor: gaz şi electricitate, 35% dintre români au răspuns că au întârzieri la plata acestor utilităţi, comparabil cu rezultatele înregistrate de către respondenţii italieni (38%). Opusul acestor rezultate este prezentat de către Republica Cehă (8%) şi Germania, cu 14%.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.