Ce planuri de relansare a economiei are Victor Ponta (VIDEO)

Postat la 13 mai 2012 13 afişări

Romania are potential de crestere economica, a afirmat premierul Victor Ponta, care spune ca este esentiala crearea unui climat de afaceri care sa permita infiintarea de noi locuri de munca, dar si specularea unor motoare de crestere cum ar fi agricultura sau energia. De asemenea, deschiderea altor piete decat cele din UE ar favoriza o crestere a exporturilor, premierul afirmand ca are in vedere o vizita la Beijing in viitorul apropiat.

La emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, de duminica, Victor Ponta a afirmat ca la 1 iunie va avea loc la Bucuresti o intalnire a prim-ministrilor din mai multe tari europene care au nevoie de mecanisme financiare de sprijin de la UE.

"Terminam cu povestea fondului de rezerva al Guvernului", a afirmat Ponta, care a spus ca acesti bani nu pot fi folositi "o data la doua luni, ca sa-ti finantezi primarii". "Taiem contractele dubioase", a mai afirmat Victor Ponta, explicand ca orice economie bugetara va merge in cofinantarea proiectelor europene.

Cat priveste proiectul Rosia Montana, Victor Ponta a lansat o acuzatie la adresa presedintelui Traian Basescu pentru ca face "lobby pentru o companie privata". Garantii de siguranta pentru mediu, renegocierea participatiei statului roman si, de asemenea, siguranta ca acest proiect nu se face "pentru un presedinte sau prim-ministru, ci pentru statul roman" - acestea sunt, in opinia premierului Ponta, cerintele pentru ca proiectul Rosia Montana sa demareze.

Vezi aici integral emisiunea:

Mai mult pe stirileprotv.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-planuri-de-relansare-a-economiei-are-victor-ponta-video-9622054
9622054
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.