Ce planuri are Theocharopoulos pentru Romtelecom?

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 08 august 2011 24 afişări

Stefanos Theocharopoulos, noul sef al Romtelecom si CEO al Cosmote in ultimii trei ani, a discutat astazi pentru prima data despre obiectivele sale pentru Romtelecom. Stabilizarea veniturilor si profitului operational, imbunatatirea comunicarii consumatorilor cu operatorul, precum si imbunatatirea serviciilor si ofertelor sunt principalele directii strategice.

Stefanos Theocharopoulos (43 de ani) a vorbit pentru prima data deschis despre planurile pe care le are pentru Romtelecom de la momentul preluarii functiei de director general, la data de 1 iulie a acestui an, in locul lui Yorgos Ioannidis care a condus compania in ultimii patru ani. "Compania are in continuare potential de crestere. Obiectivul meu este sa aduc plus valoare actionarilor si, implicit, sa stabilizez veniturile si profitul operational", a explicat executivul.

Pe lista prioritatilor sale se afla insa si investitiile in infrastructura si nu numai, in conditiile in care grupul elen OTE care detine pachetul majoritar de actiuni al companiei a investit pana acum in subsidiarele din Romania (Romtelecom si Cosmote) peste trei miliarde de euro.

Prima intalnire a lui Theocharopoulos in calitate de sef al Romtelecom cu presa a coincis si cu momentul schimbarii ofertei de servicii. Pachetele integrate, de televiziune, internet si voce, vor fi cu 33% mai ieftine decat pana acum, iar clientii au posibilitatea sa isi personalizeze serviciile in functie de nevoile de consum.

"Am pregatit pentru clienti oferte integrate si o singura factura care asigura reduceri mai mari decat daca serviciile ar fi achizitionate separat sau chiar fata de ofertele disponibile anterior", a declarat Ovidiu Ghiman, directorul executiv de strategie si comercial rezidential in cadrul Romtelecom.

In ce priveste organizatia, Theocharopoulos a afirmat ca nu are un plan concret pentru reducerea numarului de angajati, acesta nefiind un obiectiv in sine ci o urmare a unor situatii si rezultate financiare care trebuie imbunatatite pentru a mentine marja de profit si a pastra calitatea serviciilor furnizate. "Dupa declansarea crizei, toate companiile au pus in aplicare masuri de reducere a costurilor, care au implicat si disponibilizari de personal", a completat acesta.

Seful Romtelecom a ocolit de asemenea discutii cu privire la potentiala listare la bursa a companiei sau despre fuziunea operatorului cu Cosmote. "Integrarea nu este in discutie momentan. Conduc doua firme separate, situatie care va ramane asa pana cand actionarii vor decide altceva", a mai spus Stefanos Theocharopoulos.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Theocharopoulos,
Romtelecom,
venituri
/actualitate/ce-planuri-are-theocharopoulos-pentru-romtelecom-8586713
8586713
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.