Ce pierderi are bugetul din ratele plătite la împrumuturi pentru proiecte europene

Postat la 29 octombrie 2011 10 afişări

România nu mai trimite de aproape patru luni facturi pentru rambursare la Bruxelles pentru proiectele pe fonduri UE după ce Guvernul a decis să suspende cererile de rambursare, statul alocând 600 de milioane de euro (bani luaţi din piaţă) pentru a suplini rambursările.

Dobânzile la plăţile făcute în ultimele trei luni prin acest fond se ridică la opt milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. Acestea sunt calculate doar pentru proiectele care implică un proces de achiziţie publică, întrucât blocarea transmiterii facturilor a fost decisă pentru aceste proiecte care reprezintă însă 80% din total. Astfel, în luna iulie, prima după suspendarea transmiterii facturilor la Bruxelles, statul a fost nevoit să suplinească lipsa rambursărilor de la UE cu ajutorul unor fonduri de 40 de milioane de euro.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-pierderi-are-bugetul-din-ratele-platite-la-imprumuturi-pentru-proiecte-europene-8915740
8915740
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.