Ce pensie va primi Angela Merkel după ce îşi încheie mandatul de cancelar al Germaniei

Postat la 14 august 2021 228 afişări

Ce pensie va primi Angela Merkel după ce îşi încheie mandatul de cancelar al Germaniei

Cancelarul german Angela Merkel va primi o pensie lunară de circa 15.000 de euro. Angela Merkel, în vârstă de 67 de ani, se va retrage după alegerile generale din septembrie. Angela Merkel va avea dreptul să ţină un birou după ce îşi va încheia cariera politică.

Cancelarul german Angela Merkel va primi lunar o pensie de aproximativ 15.000 de euro după ieşirea din funcţie, potrivit unui calcul al Asociaţiei contribuabililor germani.

Aceste drepturi la pensie rezultă din calitatea sa de membru de lungă durată în Bundestag şi din perioada de ministru federal şi cancelar, a anunţat organizaţia.

Angela Merkel va primi astfel aproape jumătate din salariul actual. Cancelarul câştigă în prezent puţin peste 35.000 de euro pe lună. La fel ca toţi foştii cancelari şi foşti preşedinţi federali, Merkel va avea, de asemenea, dreptul la un birou. În plus, i se va plăti un manager de birou, doi asistenţi, un dactilograf şi un şofer.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angela merkel,
pensie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.