CE: Nu exista discutii privind un program de salvare a Italiei

Postat la 03 august 2011 8 afişări

Un oficial al Comisiei Europene (CE) a declarat, miercuri, ca nu exista discutii privind un program de interventie financiara externa pentru Italia, iar actiunile si obligatiunile italiene sunt atacate tot mai dur pe piete din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat.

Intrebat daca se discuta un "bailout" pentru Italia, un purtator de cuvant al CE a raspuns negativ. "Nu se discuta despre asta. Suntem foarte increzatori ca angajamentele in care au intrat guvernele europene, inclusiv cel spaniol si cel italian la momentul acordului, vor fi adoptate, deci nu avem motive de indoiala", a afirmat el. Comisia va transmite miercuri, 3 august, un comunicat privind situatia de pe piata datoriilor de stat, unde randamentele obligatiunilor Spaniei si Italiei au crescut puternic in pofida acordului incheiat pe 21 iulie de liderii UE pentru salvarea Greciei si pentru flexibilizarea fondului de stabilitate financiara.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
ce,
economie,
salvare,
program
/actualitate/ce-nu-exista-discutii-privind-un-program-de-salvare-a-italiei-8564245
8564245
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.