Ce le aduce Moş Crăciun comercianţilor

Postat la 16 decembrie 2012 12 afişări

Un sondaj făcut de firma de cercetare Reveal Marketing a arătat că românii vor cumpăra în medie 5 cadouri cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi de Anul Nou.

Cele mai multe dintre femei îşi doresc articole vestimentare (19,6%) şi bijuterii (15,4%). Bărbaţii vor produse electronice (38,4%) şi accesorii personale (13,9%). Pentru cadourile pe care se gândesc să le ofere, bărbaţii aleg jucăriile pentru copii (42,7%), în timp ce femeile aleg să dăruiască haine de damă (49,6%). Femeile dăruiesc şi jucării pentru copii, haine bărbăteşti, decoraţiuni pentru casă şi bijuterii. Iar în lista de cadouri a bărbaţilor se mai regăsesc: haine de damă, haine bărbăteşti, electronice, accesorii personale.

Bărbaţii au apreciat că vor fi mai generoşi decât anul trecut în ceea ce priveşte banii cheltuiţi pe cadourile de sărbători, însă femeile consideră că anul acesta vor cheltui mai puţin pe cadouri decât în 2011. Sondajul relevă şi faptul că 1 din 2 români îşi vor face personal un cadou.

Studiul a fost realizat prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviews). Colectarea datelor s-a realizat în perioada 10 - 12 decembrie 2012, pe un eşantion de 1.000 de persoane, femei şi bărbaţi, cu vârsta de peste 18 ani, rezidente ale mediului urban. Marja de eroare calculată este de +/- 3,1%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-le-aduce-mos-craciun-comerciantilor-10394840
10394840
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.