Ce îi întreabă Elon Musk pe candidaţi în timpul interviurilor de angajare pentru a-şi da seama dacă mint

Autor: Andra Stroe Postat la 12 februarie 2021 1455 afişări

Ce îi întreabă Elon Musk pe candidaţi în timpul interviurilor de angajare pentru a-şi da seama dacă mint

Potrivit lui Ron Friedman, psiholog social premiat şi autor al cărţii „Cel mai bun loc de muncă”, 81% dintre oameni mint în timpul interviurilor. Acesta este probabil motivul pentru care fondatorul Tesla şi SpaceX, Elon Musk, pune o întrebare simplă la interviuri pentru a-i prinde pe cei care blufează: „Care au fost cele mai dificile probleme cu care te-ai confruntat şi cum le-ai rezolvat?”

„Oamenii care au rezolvat cu adevărat problema, ştiu exact cum au rezolvat-o”, a explicat Musk, citat de CNBC. „Ştiu micile detalii. Aceşti candidaţi pot vorbi în profunzime despre luptele cu care s-au confruntat şi strategiile pe care le-au folosit”. La pol opus, adaugă el, cei care pretind că au rezolvat ei înşişi problemele, pe măsură ce pui întrebări  se blochează. Când candidaţii nu pot vorbi mai mult timp în această direcţie, îţi poţi da seama că nu ei au fost cei care au găsit soluţiile. „Oricine se luptă din greu cu o problemă nu o uită niciodată”, a mai spus Musk.

Candidaţii pentru un post este important să îşi amintească că rareori pot îndeplini toate cerinţele enumerate în fişa postului – dar nu e nimic rău în asta, spune expertul în interviuri Barry Drexler.

„Fii sincer cu privire la neajunsurile tale atunci când ţi se cere în mod explicit să le menţionezi, dar oferă-le o perspectivă pozitivă. Dacă un angajator întreabă despre o abilitate care îţi lipseşte, explică-i ce cunoştinţe ai în această direcţie, oferă exemple de abilităţi similare pe care le ai şi exprimă-ţi dorinţa de a învăţa”, spune Drexler.

De exemplu, dacă un intervievator întreabă dacă aveţi experienţă managerială, un răspuns bun ar fi: „Nu am experienţă managerială, dar mi s-a permis să preiau conducerea diferitelor proiecte în care am delegat sarcini altor colegi şi am avut rezultate. Asta mă face să cred că pot gestiona eficient o echipă şi sunt dispus să învăţ de la superiorii mei.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
interviu,
candidati,
intrebare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.