Ce face Bill Gates timp de zece minute, de trei ori pe săptămână. Oricine poate să îi urmeze exemplul

Postat la 29 mai 2020 499 afişări

Ce face Bill Gates timp de zece minute, de trei ori pe săptămână. Oricine poate să îi urmeze exemplul

Bill Gates nu are prea mult timp liber, dar se asigură că meditează cât de des poate, de obicei de două sau trei ori pe săptămână, după cum scria într-o postare recentă pe blog. După cum spune chiar el, meditaţia are beneficii psihologice asupra creierului, care au fost dovedite prin numeroase cercetări, scriu cei de la Inc.com.

De-a lungul timpului, Gates şi-a schimbat foarte mult mentalitatea asupra meditaţiei. Pe gând avea 20 de ani, credea că meditaţia e o chestie legată cumva de reîncarnare, dar acum o văd drept un simplu exerciţiu pentru minte, similar cu cele sportive. Pentru mine, nu are nicio legătură cu credinţa sau cu misticismul. E despre a-mi rezerva câteva minute zilnic, în care să învăţ cum să acord atenţie gândurilor din mintea mea şi cum să mă distanţez puţin de ele.

De obicei, el meditează timp de zece minute, uneori acompaniat de soţia sa, Melinda Gates. „Folosim scaune confortabile. Nu pot nicicum să meditez în poziţia lotus”, spune el. Sunt zece minute de ajuns pentru ca meditaţia să facă vreo diferenţă? Da, potrivit lui Gates şi lui Andy Puddicomne, cofondator şi vocea aplicaţiei Headspace. Puddicombe, fost călugăr budist şi clown la circ a creat această aplicaţie pentru a învăţa oamenii să mediteze în sesiuni de zece minute. Înainte de lansarea acesteia, Gates a scris o serie de cărţi despre meditaţie. Deşi conceptul era intrigant, el nu putea să găsească timpul şi energia necesare pentru a urma practicile recomandate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timp,
refuz,
aplicatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.