Ce este pensia comunitară. Câţi bani primesc românii care au muncit minimum 1 an în străinătate

Postat la 29 iunie 2022 964 afişări

Ce este pensia comunitară. Câţi bani primesc românii care au muncit minimum 1 an în străinătate

Cetăţenii români care au muncit minim un an în străinătate înainte de pensionare pot beneficia de pensia comunitară, din statul pentru care au muncit şi au plătit contribuţiile. Regulamentele europene de acordare a pensiei comunitare, vizează cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European.

Românii care au lucrat în Italia şi au plătit regulat contribuţii la I.N.P.S., au dreptul la prestaţii de pensie în aceleaşi condiţii de vârstă şi de contribuţii prevăzute pentru cetăţenii italieni. Cetăţenii români pot primi pensie pentru limită de vârstă, pensia de urmaş şi pensia anticipată sau pe caz de boală.

Cum se obţine pensia comunitară?

Cetăţenii români care au muncit mai mulţi ani peste hotare sau cel puţin un an, iar la momentul pensionării decid să se întoarcă în România sau să se mute în altă ţară membră U.E., pot solicita pensia statului pentru care au muncit din locul în care se află în perioadă pensionării.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
munca,
pensie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.