Ce documente trebuie să aibă un medic străin pentru a profesa în România

Postat la 05 februarie 2019 108 afişări

Un medic străin care vrea să profeseze în România trebuie să obţină mai multe documente, arată, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, precizând că printre acestea se numără recunoaşterea diplomei, accesul la liberă practică şi documentul de parafă.

Ce documente trebuie să aibă un medic străin pentru a profesa în România

“Dacă discutăm despre un medic străin care vrea să profeseze în ţara naostră are nevoie de recunoaşterea diplomelor care se face de către Ministerul Sănătăţii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

După acest prim pas, candidatul străin va merge la Colegiul Medicilor din România pentru a obţine dreptul de liberă practică. Ulterior, după ce obţine dreptul de liberă practică, medicul străin va merge la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru a primi documentul de parafă.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii susţine că aceste documente sunt necesare pentru a se angaja atât într-un spital de stat, cât şi în unul privat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medic,
documente,
romania,
minister

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.