Ce companii au înjumătăţit banii investitorilor de pe bursă

Postat la 14 decembrie 2012 14 afişări

Industria e unul dintre sectoarele de care investitorii ar fi fost mai bine să se ferească în acest an pe bursă, având în vedere că unele companii din aceste sectoare au pierdut pe bursă mai mult de 50% din banii investitorilor.

Şi mai dramatic este că unele dintre aceste companii au avut scăderi similare şi în 2011, astfel că cine le-ar fi păstrat la începutul anului în portofoliu sperând la o revenire a lor ar fi pierdut şi mai mult. Acţiunile producătorului de cărămizi Cemacon Zalău (CEON) conduc topul pierderilor din acest an, cu o scădere de 60%. Cemacon a raportat la nouă luni pierderi de 5,9 mil. lei, mai mari decât capitalizarea actuală a companiei, din cauza datoriilor mari. La polul opus, acţiunile producătorului de benzi din cauciuc Artego Târgu Jiu (ARTE) au adus un câştig de 261%. Astfel, cine ar fi investit 50% din portofoliu în Artego şi 50% în Cemacon şi-ar fi triplat banii.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
investitori,
piata de capital,
scaderi
/actualitate/ce-companii-au-injumatatit-banii-investitorilor-de-pe-bursa-10392290
10392290
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.