Ce cărţi şi-a luat Obama să citească în vacanţă

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 august 2011 52 afişări

Aflat în concediu pe insula Martha's Vineyard, unde a plecat cu familia pentru al treilea an consecutiv, preşedintele Barack Obama şi-a luat cu el o serie de cărţi, majoritatea de ficţiune, parcă spre a se refugia din realitatea agitată a economiei americane.

Două dintre cele cinci cărţi au fost cumpărate de preşedinte chiar vineri, înainte să plece, scrie Reuters: "The Bayou Trilogy" de Daniel Woodrell, o serie de trei romane poliţiste a căror acţiune se petrece în Louisiana, şi "Rodin's Debutante", un roman de Ward Just cu un personaj care capătă conştiinţă politică după ce se mută într-un cartier dur din sudul oraşului Chicago.

"Cutting for Stone" este un roman de Abraham Verghese despre viaţa a doi băieţi din Etiopia care s-au născut cu craniile unite, iar "To the End of the Land" e un roman de Daniel Grossman despre o mamă care încearcă să-şi ţină în viaţă fiul, aflat la război, călătorind de-a lungul Israelului, cu credinţa că dacă nu poate fi găsită ca să fie anunţată de moartea lui, băiatul va trăi.

Barack Obama şi-a mai luat "The Warmth of Other Suns" de Isabel Wilkerson, singura carte de non-ficţiune de pe listă, care descrie migrarea negrilor din sudul Americii.

Preşedintele a fost criticat pentru faptul că, în plină furtună pe pieţele financiare, a plecat în concediu din nou pe insula Martha's Vineyard, un loc luxos, frecventat de vedete de film şi de suporteri democraţi bogaţi. Spre deosebire de alţi ani, Casa Albă n-a mai permis însă, cel puţin deocamdată, publicarea de fotografii ale preşedintelui jucând golf pe insulă.

După nouă zile de concediu, Barack Obama se va întoarce la Casa Albă, urmând să prezinte în septembrie Congresului un plan de relansare a economiei americane, cu scopul de a creşte ocuparea forţei de muncă şi de a-i convinge pe legislatori să aprobe o serie de creşteri ale impozitelor, necesare pentru majorarea veniturilor bugetare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-carti-si-a-luat-obama-sa-citeasca-in-vacanta-8636823
8636823
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.