Ce averi fabuloase au candidaţii la primăriile de sector din Bucureşti: Vilă la Hollywood, zeci de terenuri, zeci de apartamente şi milioane de euro de primit

Autor: Răzvan Botea Postat la 15 septembrie 2020 1316 afişări

Principalii candidaţi la primăriile de sector din Capitală, primării cu venituri, în medie, de aproape 1 mld. de lei pe an, deţin averi impresionante. Candidatul PSD la sectorul 2, Dan Cristian Popescu, are în declaraţia de avere 5 apartamente şi două case, dintre care una în Hollywood, California (SUA) dar şi împrumuturi acordate în nume personal de 2,5 milioane euro. Clotilde Armand, candidat din partea alianţei PNL-USR-PLUS, deţine 12 terenuri şi are în conturi peste 245.000 de euro, împreună cu soţul.

Ce averi fabuloase au candidaţii la primăriile de sector din Bucureşti: Vilă la Hollywood, zeci de terenuri, zeci de apartamente şi milioane de euro de primit

Principalii candidaţi la primăriile de sector din Capitală, primării cu venituri, în medie, de aproape 1 mld. de lei pe an, deţin averi impresionante. Candidatul PSD la sectorul 2, Dan Cristian Popescu, are în declaraţia de avere 5 apartamente şi două case, dintre care una în Hollywood, California (SUA) dar şi împrumuturi acordate în nume personal de 2,5 milioane euro. Clotilde Armand, candidat din partea alianţei PNL-USR-PLUS, deţine 12 terenuri şi are în conturi peste 245.000 de euro, împreună cu soţul.

Ce averi au principalii candidaţi la primăriile de sector din Bucureşti:

Daniel Tudorache, actual primar şi candidat PSD pentru primăria capitalei, este cel mai sărac dintre candidaţii cu şanse la primăriile de sector. Potrivit declaraţiei de avere depusă în 2018, actualul primar al Sectorului 1 nu deţine niciun imobil şi nici nu are vreun credit contractat. El deţine 3 autoturisme achiziţionate în mai 2018 cu o valoare totală de 5.800 de euro.

Clotilde Armand, candidatul USR-PLUS-PNL pentru primăria Sectorului 1, deţine, împreună cu familia, 12 terenuri în România şi Republica Moldova, 2 case şi trei apartamente în Bucureşti, două autoturisme. De asemenea, are o colecţie de bijuterii şi tablouri în valoare de 18.000 de euro. Are depozite bancare în valoare de peste 130.000 de euro şi circa 115.000 de euro în fonduri de pensie privată din România, Franţa şi SUA, potrivit declaraţiei de avere.

Clotilde Armand mai are un împrumut acordat de 22.000 de euro şi acţiuni în mai multe companii în valoare de circa 62.000 de lei. Ea mai deţine titluri de stat în valoare de 75.000 de euro. Nu are nicio datorie şi a avut venituri de 7.600 de lei din funcţia de consilier local şi 602.000 de lei din activităţi de management în societatea comercială pe care o deţine. Soţul său a avut venituri totale de peste 70.000 de euro (336.000 de lei) în 2018 din afaceri şi cercetare ştiinţifică.

Dan Cristian Popescu, candidatul PSD pentru primăria Sectorului 2, deţine, potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor, două terenuri, 5 apartamente, două case, dintre care una în Hollywood, SUA, şi un spaţiu comercial.

El mai deţine două atoturisme şi are bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 225.000 de euro. Popescu mai are în depozite bancare peste 180.000 de euro. Mai are împrumuturi acordate în nume personal în valoare de peste 2,5 milioane euro. Din salariul de deputat a obţinut circa 70.000 de lei brut în 2015, ultima declarare a veniturilor şi averilor. El a mai obţinut 5.000 de lei din dobânzi şi 1.200 de lei dintr-o asociaţie agricolă.

Radu Mihaiu, candidatul USR-PLUS-PNL pentru primăria Sectorului 2, deţine 2 apartamente în Bucureşti şi trei autoturisme. A avut venituri anuale de 80.000 de lei din salarii, potrivit ultimei delcaraţii de avere depuse.

Aurelian Bădulescu (PSD), candidat pentru primăria Sectorului 3, deţine, potrivit declaraţiei de avere, un teren în Satu-Mare şi nu are alte imobile sau autoturisme. El mai are datorii de 250.000 de euro.

Robert Negoiţă, primarul în funcţie al Sectorului 3, fost membru PSD şi actual membru Pro România, este cel mai bogat primar de sector din capitală. El deţine 30 de terenuri agricole şi intravilane, precum şi 4 case de locuit şi 23 de apartamente, potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul primăriei. El are datorii de peste 30 mil. lei către bănci, alte primării sau companii private.

Veniturile sale anuale, potrivit declaraţiei de avere, au fost de 64.600 de lei din salariul de primar şi 4,3 mil. lei din executări silite.

Daniel Băluţă, candidatul PSD pentru primăria Sectorului 4 şi actualul primare, are, potrivit declaraţiei de avere, două terenuri, o casă, un apartament, un autoturism, precum şi bijuterii şi tablouri în valoare de 10-15.000 de euro. Are două depozite bancare de 20.000 de euro şi 20.000 de dolari şi un împrumut contractat de 80.000 de lei.

Daniel Florea (PSD), candidat pentru primăria Sectorului 5, deţine un teren, două apartamente în Bucureşti şi două autoturisme. El mai are ceasuri şi bijuterii în valoare de 70.000 de euro şi depozite bancare în valoare de 78.000 de lei (aproximativ 16.000 de euro). A avut venituri anuale de 160.000 de lei din funcţia de primar în 2019.

Cristian Băcanu (USR-PLUS-PNL), care candidează pentru funcţia de primar al Sectorului 5, deţine, potrivit declaraţiei de avere, 2 apartamente şi o casă cu terenul aferent şi trei autoturisme. Are depozite în bancă, împreună cu soţia, în valoare de peste 260.000 de euro.

Gabriel Mutu, actualul primar şi candidat PSD pentru primăria sectorului 6, are trei terenuri, un apartamant şi un spaţiu comercial. Are bijuterii şi tablouri în valoare de aroape 190.000 de euro şi depozite în valoare de 98.000 de euro. Are acţiuni sau părţi sociale în mai multe companii şi împrumuturi acordate în valoare de peste 440.000 de euro sau lei (nu este specificată moneda în care a fost acordat împrumutul). A avut venituri în 2019 în valoare de 164.000 de lei pentru funcţia de primar, 85.000 de lei din îcnhirieri şi 325.000 de lei din investiţii.

Ciprian Ciucu, candidatul USR-PLUS-PNL pentru funcţia de primar a sectorului 6 deţine două terenuri şi două apartamente în Bucureşti. Are depozite în bancă în valoare de 55.000 de euro. Mai are datorii de 46.000 de euro şi venituri anuale de circa 67.000 de lei din cercetare şi consultanţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
averi,
candidati,
bogati

Citeşte pe comedymall.ro

Cum supravietuiesc afacerile mici în criză? Cum supravietuiesc afacerile mici în criză?

Decalogul unui mic antreprenor: Pentru noi în toată această perioadă a contat să nu ne pierdem cumpătul. Să rămânem atenţi. Să vorbim sincer şi deschis cu echipa. Să fim creativi şi să pivotăm rapid atunci când se arată posibilităţi. Să fim optimişti. Să avem încredere. Să fim îndrăzneţi. Să ştim la ce să renunţăm. Să fim recunoscători. Să ne agăţăm de orice ni se oferă.

vezi continuarea
ZF.ro
Sectorul din România care a învins total criza şi a explodat în pandemie Sectorul din România care a învins total criza şi a explodat în pandemie
Una dintre industriile din România care riscă să intre în colaps. Situaţia este critică
Mediafax
Guvernul Orban a picat testul în Parlament. Revenirea la majorarea pensiilor cu 40%, aprobată de majoritatea controlată de PSD Guvernul Orban a picat testul în Parlament. Revenirea la majorarea pensiilor cu 40%, aprobată de majoritatea controlată de PSD
Germania cere Marii Britanii să înceteze "jocurile" în negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit
MonitorulApararii
Diplomaţia coercitivă în estul Mării Mediterane Diplomaţia coercitivă în estul Mării Mediterane
Dispute pe tema ingerinţelor în alegerile din SUA. Cine e mai periculoasă: Rusia sau China?
MonitorulPartidelor
Liderul PMP, către PNL şi USR: Lăsaţi-ne cu ipocrizia Liderul PMP, către PNL şi USR: Lăsaţi-ne cu ipocrizia
Senatul a aprobat ca profesorii şi personalul auxiliar să primească stimulente ca medicii
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.