CE ar putea ancheta din nou Microsoft pentru că ar fi indus UE în eroare

Postat la 17 iulie 2012 43 afişări

Grupul Microsoft ar putea fi din nou anchetat de Comisia Europeană (CE), ca urmare a unor sesizări că nu oferă consumatorilor posibilitatea de a alege browser-ul de internet, aşa cum prevedea un acord încheiat cu autorităţile de reglementare europene în 2009.

Grupul american Microsoft şi-a cerut scuze şi a precizat că o "eroare tehnică" a împiedicat livrarea către 28 de milioane de PC-uri a unui soft care asigura opţiunea convenită cu executivul comunitar, potrivit Bloomberg. Acordul cu UE prevede afişarea unei ferestre care să ofere posibilitatea alegerii browserului la calculatoarele din Europa cu sistem de operare Windows şi browser Internet Explorer prestabilit. "Nu ne-am îndeplinit corespunzător datoria de a remedia această problemă. Vom lua măsuri imediate pentru a remedia. Regretăm că această eroare a avut loc şi ne cerem scuze", se arată într-un comunicat Microsoft.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ancheta,
microsoft,
sesizare,
grup
/actualitate/ce-ar-putea-ancheta-din-nou-microsoft-pentru-ca-ar-fi-indus-ue-in-eroare-9874927
9874927
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.