Ce a spus Kelemen Hunor în şedinţa coaliţiei, despre discursul lui Viktor Orban la Tuşnad

Autor: Laura Buciu Postat la 18 august 2022 368 afişări

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a discutat cu membrii coaliţiei de guvernare despre discursul lui Viktor Orban la Băile Tuşnad. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus, joi, că după explicaţiile date de liderul UDMR, coaliţia poate funcţiona în continuare.

Ce a spus Kelemen Hunor în şedinţa coaliţiei, despre discursul lui Viktor Orban la Tuşnad

Nicolae Ciucă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a fost un angajament al liderilor coaliţiei să îi solicite preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, explicaţii după discursul premierului ungar Viktor Orban în România, la Băile Tuşnad.

„Explicaţiile au cuprins trei puncte principale. Unul a fost acela că dumnealui nu a participat la acea activitate. Al doilea punct a fost că nu poate să fie învinuit pentru ceea ce au spus alţii. Al treilea punct, că a fost vorba de elemente de comentarii de nuanţă pe care dumnealui le va explica personal”, a spus Ciucă.

Premierul a mai spus că ceea ce este important şi consideră că trebuie comunicat este faptul că din discuţiile pe care le-a avut a reieşit foarte clar că „nici dumnealui şi nici UDMR nu se îndepărtează de la valorile şi principiile democratice euroatlantice”.

„Este o explicaţie care ne permite să menţinem stabilitatea politică şi funcţionarea coaliţiei”, a sppus Ciucă.

Întrebat dacă din cauza scandalului care a izbucnit după vizita lui Viktor Orban, preşedintele UDMR nu a participat la Ziua Marinei, premierul Ciucă a spus că nu a fost vorba de aşa ceva.

„Nici anul trecut nu a fost. Este decizia fiecăruia să accepte sau nu o invitaţie”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
udmr,
orban

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.