Ce a răspuns Nicuşor Dan când a fost întrebat când va fi cald în casele bucureştenilor

Autor: Laura Buciu Postat la 11 decembrie 2020 450 afişări

Ce a răspuns Nicuşor Dan când a fost întrebat când va fi cald în casele bucureştenilor

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a spus, vineri, că în prezent CET Sud dă căldură la 75 de grade şi speră să se ajungă la 85 de grade în zilele care urmează. Speranţa edilului este ca bucureştenii că aibă căldură în case măcar la nivelul iernii trecute.

Întrebat când va fi cald în casele bucureştenilor, primarul Capitalei, Nicuşor Dan a sus că situaţia de la CET Sud a fost una excepţională şi este în curs de a fi remediată.

„În această săptămână, începând cu sâmbătă dimineaţa, când a început să se resimtă avaria de la CET Sud şi până la acest moment a fost o situaţie excepţională în Bucureşti. Această situaţie excepţională este în curs de a fi remediată, în sensul că CET Sud a început prin a da căldură la 50 de grade, a ajuns la 75 de grade în momentul ăsta şi sperăm, în câteva zile, să ajungem la 85. Nu se poate 90, pentru că trebuie să introducem apa de adaos, de care s-a vorbit. Prin aducerea acelor capacităţi suplimentare de producţie mobile putem să evităm să avem alte tipuri de avarii. Pentru că în momentul de faţă, în situaţia în care un întreg sistem de producţie funcţionează la parametri maximi, poţi să ai avarii cum am avut la CET Sud. Dacă o să reuşim să aducem la acele capacităţi suplimentare mobile de producţie, vom diminua foarte mult acest risc”, a explicat Dan.

Acesta a precizat că speră „să ne ducem măcar la nivelul iernii trecute” şi că în câteva zile o să se ajungă, din CET Sud şi din CET Grozăveşti, „la o normalitate”, cel mai probabil „la începutul săptămânii viitoare, luni – marţi”.

Întrebat în continuare dacă există riscul intrării în colaps a sistemului de termoficare, Nicuşor Dan a spus că nu există acest risc, dar vor fi avarii zilnice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dan,
căldură,
termoficar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.