CE a propus joi statelor membre recapitalizarea coordonată a băncilor

Postat la 06 octombrie 2011 6 afişări

Comisia Europeană (CE) a propus joi recapitalizarea coordonată a băncilor, în timp ce liderii europeni continuă discuţiile privind reevaluarea rezervelor de capital necesare instituţiilor financiare care resimt presiuni din cauza crizei datoriilor de stat.

"Propunem statelor membre să ia măsuri coordonate de recapitalizare a băncilor, pentru a scăpa astfel de activele toxice din sistem", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, într-un interviu transmis pe YouTube. Aceasta este cea mai explicită declaraţie făcută de un oficial european la nivel înalt privind măsurile coordonate necesare pentru a redobândi încrederea investitorilor în sectorul bancar european, afectat tot mai mult de percepţia unei expuneri excesive la criza datoriilor de stat. Bursele europene şi-au extins creşterile după apariţia comentariilor lui Barroso.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
barroso,
recapitalizare,
banci
/actualitate/ce-a-propus-joi-statelor-membre-recapitalizarea-coordonata-a-bancilor-8843172
8843172
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.