Ce a ajuns insolvenţa în România: o modă sau o necesitate reală de restructurare a companiilor? Doar 1% din firme reuşesc să iasă din insolvenţă

Autor: Andrei Cîrchelan, Cristi Moga Postat la 06 martie 2013 17 afişări

Insolvenţa este o modă sau o necesitate? Această întrebare a adresat-o un bancher în cadrul unui eveniment pe tema insolvenţei organizat ieri de ZF.

Insolvenţa este o modă sau o necesitate? Această întrebare a adresat-o un bancher în cadrul unui eveniment pe tema insolvenţei organizat ieri de ZF. El susţine că în 70% din cazurile de insolvenţă acţionarii şi administratorii apelează la procedură dintr-o modă, pentru a scăpa de nişte datorii. Pe de altă parte, avocaţii, firmele de restructurare şi practicienii spun că insolvenţa este un răspuns la situaţia economică generală, unde criza a venit pe neaşteptate şi multe firme s-au văzut cu o scădere dramatică a vânzărilor şi cu un blocaj generalizat în privinţa plăţilor, consecinţă a unei lupte dramatice pentru salvarea cash-ului. Avocatul Arin Stănescu, preşedintele UNPIR, spune că s-a ajuns la această situaţie generalizată de insolvenţă şi pentru că băncile au ascuns multe dosare sub preş pentru a-şi proteja bilanţurile, în speranţa că situaţia economică se va îmbunătăţi.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insolvenţă,
companii,
seminar ZF
/actualitate/ce-a-ajuns-insolventa-in-romania-o-moda-sau-o-necesitate-reala-de-restructurare-a-companiilor-doar-1-din-firme-reusesc-sa-iasa-din-insolventa-10643565
10643565
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.