Cazurile COVID din Asia au depăşit 100 de milioane - numărătoare Reuters

Autor: Andreea Tobias Postat la 30 martie 2022 28 afişări

Infecţiile cu coronavirus în Asia au depăşit miercuri 100 de milioane de cazuri, potrivit unei numărători Reuters.

Cazurile COVID din Asia au depăşit 100 de milioane - numărătoare Reuters

Cu mai mult de jumătate din populaţia lumii, Asia contribuie cu 21% din toate cazurile COVID-19 raportate.

Subvarianta BA.2 Omicron, foarte contagioasă, dar mai puţin mortală, a împins cifrele la cote mai mari în ultimele săptămâni în ţări precum Coreea de Sud, China şi Vietnam.

BA.2 reprezintă acum aproape 86% din toate cazurile secvenţiate, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Coreea de Sud este lider mondial în ceea ce priveşte numărul mediu zilnic de cazuri noi raportate, reprezentând una din patru infecţii raportate în fiecare zi la nivel global, conform unei analize Reuters.

Deşi numărul cazurilor s-a stabilizat de la începutul lunii martie, Coreea de Sud raportează în continuare peste 300 de decese în medie în fiecare zi, autorităţile cerând crematoriilor din întreaga ţară să funcţioneze cu program prelungit.

China încearcă să domolească cel mai grav val de la începutul pandemiei. Creşterea numărului de cazuri COVID în Shanghai, alimentată de BA.2, a dus la lockdown. Shanghaiul este închis în două etape, timp de 9 zile, iar autorităţile testează populaţia de 26 de milioane de oameni a oraşului.

China a raportat peste 45.000 de cazuri noi de la începutul acestui an, cifra fiind mai mare decât cea anunţată pe tot parcursul anului trecut. Chiar dacă China a vaccinat 90% din populaţie, nu suficiente persoane în vârstă au primit doze de rapel, ceea ce le face susceptibile la reinfecţii.

La începutul lunii martie, Asia a depăşit 1 milion de decese cauzate de COVID.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asia,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.