Cazul Edward Snowden: Guvernul SUA a declasificat documente secrete, dar se confruntă cu noi dezvăluiri

Postat la 01 august 2013 40 afişări

Biroul directorului serviciilor americane de informaţii (ODNI), care se confruntă cu o presiune sporită a Congresului în urma dezvăluirilor lui Edward Snowden, a declasificat miercuri documente secrete, dar urmează să se confrunte cu noi dezvăluiri privind extinderea programelor NSA de supraveghere.

Cazul Edward Snowden: Guvernul SUA a declasificat documente secrete, dar se confruntă cu noi dezvăluiri

 Făcând publice câteva documente cu puţin înaintea unei audieri a unor reprezentanţi din domeniile Justiţiei şi Informaţiilor în Comisia Judiciară a Senatului, directorul său (DNI), James Clapper, afirmă că acţionează în "interesul unei transparenţe sporite", justifică ODNI într-un comunicat, care a intrat astfel în jocul transparenţei după două luni de la furtuna provocată de fostul consultant al Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA) Edward Snowden.

Unul dintre documente este autorizaţia Curţii de Supraveghere a Informaţiilor Străine (FISC), emisă pe 25 aprilie 2013, care obligă operatorul telefonic Verizon să livreze NSA zilnic, timp de trei luni, toate metadatele (numărul apelat, durata apelurilor). Edward Snowden a devenit cunoscut dezvăluind existenţa acestui document, pe 5 iunie, în ziarul britanic The Guardian.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cazul-edward-snowden-guvernul-sua-a-declasificat-documente-secrete-dar-se-confrunta-cu-noi-dezvaluiri-11189899
11189899
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.