Cati romani invata la cele mai bune zece universitati din lume

Postat la 12 iulie 2010 59 afişări

Cel putin 200 de romani s-au inscris anul trecut la una dintre cele mai bune zece universitati din lume. Dintre cei 50.000 de tineri care invata in strainatate, doar 0,4% au ales anul trecut o universitate de top precum Harvard, Princeton sau Oxford.

In anul 2009-2010, un numar de 93 de studenti romani s-au inscris la cursurile unei facultati din University College London, una dintre cele mai prestigioase universitati britanice, cu o vechime de peste 180 de ani.

37 de romani invatau anul trecut in cadrul universitatii americane Harvard, una din universitatile care de ani buni ocupa locul I in clasamentele internationale. Tot anul trecut, sapte studenti romani s-au inscris la cursurile unei facultati din Massachusetts Institute of Technology, una dintre cele mai importante universitati tehnice americane, si 18 romani si-au finalizat studiile aici.

"SUA atrag aproximativ 14% din studentii romani din strainatate, iar cele mai populare orase par sa fie New York, Chicago, Washington DC si Cambridge", sustine Costin Elefteriu, secretar general in cadrul Ligii Studentilor Romani din Strainatate.

Cititi mai mult pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cati-romani-invata-la-cele-mai-bune-zece-universitati-din-lume-6541284
6541284
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.