Câţi ani din speranţa de viaţă recâştigi dacă te laşi de fumat până la 40 de ani

Postat la 25 ianuarie 2013 122 afişări

Persoanele care renunţă la fumat până la vârsta de 40 de ani vor reduce semnificativ riscul unei morţi premature, potrivit unui studiu recent citat de Washington Post.

Persoanele care renunţă la fumat până la vârsta de 40 de ani vor reduce semnificativ riscul unei morţi premature, potrivit unui studiu recent citat de Washington Post. În timp ce oamenii care continuă să fumeze pierd un deceniu din speranţa de viaţă, cei care renunţă între 35 şi 44 de ani recuperează nouă ani din acest deceniu. Beneficii există, însă, şi pentu cei care renunţă la fumat mai târziu în viaţă. Spre exemplu, persoanele care devin nefumătoare între 45 şi 54 de ani recuperează şase ani din deceniul „fumat”, pe când cei cu vârste între 55 şi 64 vor recupera doar patru ani. Specialiştii susţin că durata medie de viaţă a tinerilor care renunţă la ţigară până la 35 de ani nu va fi redusă aproape deloc, cei zece ani fiind recâştigaţi în totalitate. Coordonatorul cercetării susţine că acesta nu este un motiv care să îi încurajeze pe tineri să fumeze până la 40 de ani, fără teama de consecinţe. Ei riscă oricum să se îmbolnăvească de cancer pulmonar ori de alte afecţiuni respiratorii, risc care persistă ani de zile de la stingerea ultimei ţigări.

Toate stirile sunt pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
speranta de viata,
fumat
/actualitate/cati-ani-din-speranta-de-viata-recastigi-daca-te-lasi-de-fumat-pana-la-40-de-ani-10521765
10521765
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.