Câte trilioane de euro datoarează marile economii ale lumii la oră actuală şi, mai ales, cui?

Postat la 24 noiembrie 2011 67 afişări

Că ţările din zonă euro sunt prinse într-un vârtej al datoriilor din care păr să nu mai găsească scăpare nu mai este un secret pentru nimeni. Întreaga Europa a stat cu sufletul la gură urmărind deciziile Greciei, stat cu datorii de aproape 400 de miliarde de euro, ce ar fi putut afecta întreaga uniune monetară în cazul unui faliment. Italia, Portugalia şi Spania sunt tot mai îngrijorate cu privire la obligaţiile financiare (de altfel, prea mari pentru a fi acoperite de FMI), iar ciupercă otrăvitoare tinde să contamineze tot mai multe naţiuni europene.

Cât datorează însă principalele economii ale lumii la ora actuală? În analiză ziariştilor britanici sunt prezentate următoarele state: Franţa, Spania, Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia, Japonia, Germania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Fiecărui popor îi este alăturat Produsul Intern Brut, datoriile externe, cât şi banii datoraţi marilor economii ale lumii. Săgeţile pornesc de la debitor la creditor şi reprezintă valoarea datoriilor la sfârşitul lunii iunie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
trilioane de euro,
datoarie,
economii
/actualitate/cate-trilioane-de-euro-datoareaza-marile-economii-ale-lumii-la-ora-actuala-si-mai-ales-cui-9003213
9003213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.