Câte teste de coronavirus a făcut până acum una dintre cele mai mari reţele de sănătate privată din România. „Acoperim 10% din testele procesate zilnic la nivel naţional"

Autor: Andra Stroe Postat la 20 iulie 2020 350 afişări

Câte teste de coronavirus a făcut până acum una dintre cele mai mari reţele de sănătate privată din România. „Acoperim 10% din testele procesate zilnic la nivel naţional"

Cu o capacitate de testare de 1.210 teste/zi, laboratoarele reţelei de sănătate Regina Maria efectuează peste 10% din testele procesate la nivel naţional. Până în acest moment, compania a înregistrat un număr de 100.000 de teste, laboratoarele reţelei deservind peste 80.000 de pacienţi unici.

Din testele procesate, mai mult de 60% aparţin pacientelor de sex feminin. 25% dintre pacienţii testaţi au vârsta peste 60 de ani, cele mai multe teste fiind făcute în Bucureşti, urmat de judeţele Braşov, Cluj, Prahova, Vâlcea şi Constanţa.

Timpul maxim de eliberare a rezultatelor pentru testele RT-PCR este de 72 de ore, 30% dintre acestea fiind oferite chiar în aceeaşi zi, se arată într-un comunicat. În ultimele săptămâni, se vede un trend de creştere a numărului de rezultate pozitive, procentul de teste detectabile fiind de 3% pe întreaga perioadă.

„Pentru că ne-am implicat din momentul zero, acum suntem laboratorul privat care a procesat cel mai mare număr de teste pentru diagnosticarea COVID-19. Funcţionăm la capacitate maximă în cele trei laboratoare de biologie moleculară din reţea. Laboratorul nostru Central din Bucureşti are program non-stop pentru procesarea testelor RT-PCR, pentru a oferi pacienţilor noştri rezultatele în cel mai scurt timp posibil”, declară Fady Chreih, CEO-ul Reţelei de sănătate Regina Maria.

Printre cei testaţi în laboratoarele companiei se numără pacienţii internaţi în spitale, pacienţii din centrele de dializă, care beneficiază de testarea pentru COVID-19 de două ori pe lună, dar şi cei testaţi la cerere în punctele de recoltare Regina din întreaga ţară. De asemenea, au fost investigate şi cazurile provenite de la Direcţiile de Sănătate Publică, operatorul fiind la dispoziţia autorităţilor încă de la începutul pandemiei.

Laboratoarele reţelei au în derulare şi un program de testare gratuită a personalului medical, pentru detectarea răspunsului imun al organismului la COVID-19, în toate oraşele ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
teste,
sanatate,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.