Câte persoane s-au infectat cu COVID-19 după ce au primit şi rapelul. Valeriu Gheorghiţă, informaţii de ultimă oră

Postat la 22 martie 2021 1631 afişări

Câte persoane s-au infectat cu COVID-19 după ce au primit şi rapelul. Valeriu Gheorghiţă, informaţii de ultimă oră

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a anunţat că 1.000 de persoane s-au infectat cu coronavirus după ce au primit şi rapelul.

Până în prezent, în jur de 700.000 de persoane au fost vaccinate cu ambele doze. Un singur caz a dezvoltat o formă severă de COVID-19.

“Avem studii care ne arată o reducere semnificativă a ratei de infecţie asimptomatică şi de asemenea reducerea transmiterii chiar dacă şi în România noi facem evaluări periodice a numărului de persoane care sunt diagnosticate cu Sars-COV-2 după vaccinare, atât după prima doză, cât şi după cea de-a doua doză, procentul este semnificativ redus. Vorbim de circa o mie de persoane care au fost diagnosticate cu infecţie Sars-COV-2 din peste 700.000 de persoane vaccinate cu două doze ceea ce înseamnă foarte puţin comparativ cu populaţia nevaccinată ţinând cont şi de faptul că cei care sunt diagnosticaţi în marea lor majoritate au infecţii asimptomatice”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.

Valeriu Gheorghiţă: “Sunt şi alte motive pentru care nu avem protecţie 100%”

Medicul de la Spitalul Militar a subliniat că în aceste cazuri se impune obligatoriu secvenţierea tulpinii respective.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
infectare,
primire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.