Câte miliarde de dolari vrea să atragă Facebook prin listarea la bursă

Postat la 04 mai 2012 12 afişări

Facebook vrea să atragă circa 10,6 miliarde de dolari prin cea mai mare ofertă publică iniţială din istoria Silicon Valley, în urma căreia cea mai mare reţea de socializare din lume ar ajunge la o valoare de piaţă apropiată de cea a Amazon.

Reţeaua de socializare, al cărei proiect a început urmă cu opt ani în camera lui Mark Zuckerberg din campusul Harvard, a indicat un interval de preţ de 28-35 dolari pe acţiune, care ar evalua compania la 77-96 miliarde de dolari.

Valoarea ofertei publice iniţiale reflectă creşterea companiei şi aşteptările optimiste privind potenţialul acesteia de a produce bani.

"Cu siguranţă nu am mai văzut niciodată o ofertă publică iniţială de asemenea amploare", a afirmat Lise Buyer, de la firma de consultanţă Class V Group.

Buyer, care a lucrat la oferta publică a Google din 2004, afirmă că semnul de întrebare referitor la o companie deja atât de mare, şi care atrage atât de mulţi bani, este în ce măsură zilele de creştere puternică sunt deja istorie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
Facebook,
listarea la bursă
/actualitate/cate-miliarde-de-dolari-vrea-sa-atraga-facebook-prin-listarea-la-bursa-9593060
9593060
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.