Câte avioane mai aterizează sau decolează de pe Aeroportul Băneasa

Postat la 29 mai 2012 14 afişări

Traficul şi numărul de avioane care decolează sau aterizează pe Aeroportul Băneasa s-a redus seminificativ după ce cursele low-cost au fost mutate pe Aeroportul Otopeni, la 25 martie. Cu toate acestea, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti susţine că pe Băneasa se înregistrează în medie, zilnic, 25 de aterizări şi decolări, chiar dacă majoritatea sunt zboruri private sau zboruri-şcoală, potrivit informaţiilor transmise de instituţie la solicitarea ZF.

Pe de altă parte, pe acest aeroport s-au înregistrat anul trecut 26.000 de mişcări, adică în medie au decolat şi aterizat circa 70 de avioane pe zi.

Din totalul curselor care au operat pe aeroportul Băneasa în prima lună de după mutarea curselor low-cost pe Otopeni, 40% au fost zboruri private, iar 44% zboruri-şcoală. De asemenea, 7,5% au fost zboruri tehnice şi doar 2,5% zboruri de tip ambulanţă. Restul au fost curse cargo, umanitare, militare, sau zboruri oficiale.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti susţine că traficul de pasageri pe Aeroportul Băneasca va depăşi în 2012 numărul de 480.000 de pasageri. Trebuie luat însă în calcul şi faptul că aproape 3 luni pe acest aeroport au decolat şi au aterizat o serie de avioane low-cost, care probabil au adus cea mai mare parte a traficului. În 2011, Aeroportul Băneasa a înregistrat un trafic de 2,4 milioane de pasageri.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avioane,
Aeroport,
Băneasa,
zboruri
/actualitate/cate-avioane-mai-aterizeaza-sau-decoleaza-de-pe-aeroportul-baneasa-9680802
9680802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.