Cat plateste o companie pentru sanatatea angajatilor?

Autor: Ana Raduta Postat la 23 martie 2011 27 afişări

Cererea de produse pe care specialistii in resurse umane le numesc "employee benefits" a reinceput sa creasca, dupa ce in 2009 si o buna parte din 2010 a fost in scadere. Cele mai cautate sunt asigurarile private de sanatate.

"Unul dintre clientii nostri plateste anual o polita medicala de circa 200.000 de euro, pentru toti angajatii. Este vorba de o companie americana", spune Theodor Alexandrescu, directorul general al companiei de asigurari Alico Romania, fara a mentiona insa si numele companiei. Acesta mai precizeaza si ca se inregistreaza o crestere a cererii de produse din categoria de benefiocii extrasalariale pentru angajati, in conditiile in care anul trecut companiile de profil s-au confruntat cu o stagnare, iar in 2009 nivelul a fost cu mult sub cel din 2008.

In general, acest tip de beneficii este intalnit in cazul companiilor multinationale, care au un plan de salarizare destul de complex. Multe dintre aceste companii au ajuns chiar sa introduca asigurarile private de sanatate in contractul colectiv de munca, intrucat le aduc faclitati fiscale, fiind deductibile in totalitate.

Si Sergiu Negut, directorul general adjunct al retelei de clinici private Regina Maria, spune ca a obsrvat o crestere a numarului de abonati. Majoritatea beneficiaza de servicii medicale private prin pachetul de beneficii extrasalariale oferite de compania la care lucreaza.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
sanatate,
angajati
/actualitate/cat-plateste-o-companie-pentru-sanatatea-angajatilor-8090426
8090426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.