Cât plătesc călătorii care zboară de pe aeroporturile din România

Autor: Ioana Matei Postat la 31 octombrie 2017 57 afişări

Tariful mediu plătit de pasagerii care au zburat spre şi de pe principalele aeroporturi din ţară au ajuns anul trecut la 138,7 euro/persoană, potrivit unui calcul realizat pe baza informaţiilor furnizate de reprezentanţii agenţiei de turism online Vola.ro.

Cât plătesc călătorii care zboară de pe aeroporturile din România

Cel mai mult au plătit călătorii care au trecut prin aeroportul Henri Coandă din Otopeni: pasagerii care au călătorit spre principalul aeroport al ţării au plătit, în medie, 146 de euro/persoană, iar cei care au zburat din Otopeni spre alte aeroporturi, au plătit în medie 195 de euro.

Pragul de jos al tarifelor de zbor plătite a fost atins pentru zborurile spre şi dinspre aeroportul Traian Vuia din Timişoara: cei care au zburat către Timişoara au plătit 112 euro, iar cei care au zburat de pe acest aeroport, au plătit 115 euro.

În ceea ce priveşte aeroportul internaţional Avram Iancu din Cluj, pasagerii care au aterizat pe acesta au plătit un tarif mediu de 123 de euro, iar cei care au decolat de pe acest aeroport, 141 de euro.

Pentru celelalte aeroporturi din ţară, tariful mediu/pasager a fost de 127 de euro spre Iaşi şi 128 de euro, dinspre Iaşi; Oradea – 159 de euro (spre această destinaţie) şi 141 de euro (dinspre această destinaţie).

După aeroportul Henri Coandă, spre şi de pe care au călătorit anul trecut aproximativ 11 milioane de pasageri, în topul aeroporturilor din România se află Aeroportul Internaţional Avram Iancu din  Cluj-Napoca, cu 1,88 milioane de pasageri, iar pe trei aeroportul Traian Vuia din Timişoara, cu 1,16 milioane de pasageri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.