Cat pierzi pe luna daca se majoreaza TVA si cota unica

Postat la 05 mai 2010 9 afişări

In timp ce statul spera sa obtina mai multi bani, pentru a acoperi cu taxe ce nu s-a facut prin reforme, populatia, in special mediul privat, va trebui sa faca fata unui val de scumpiri, determinat de cresterea TVA, dar si de reduceri de salarii, prin cresterea cotei unice, aplicata lefurilor, cu 4%.

In timp ce impactul cresterii TVA cu cinci puncte procentuale asupra preturilor este greu de estimat, pentru ca unii producatori ar putea absorbi o parte din scumpire iar altii ar putea sa mai adauge si de la ei in speranta unui profit mai mare, in cazul salariilor este clar: toate vor scadea cu 4%. De exemplu, in cazul unui salariu brut de 2.000 de lei, in loc sa se plateasca un impozit pe venit de 320 de lei se va plati unul de 400 de lei, de unde rezulta ca respectivul angajat va pierde 80 de lei din leafa pentru ca va da statului nu o sesime, ci o cincime din salariul sau.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cat-pierzi-pe-luna-daca-se-majoreaza-tva-si-cota-unica-6090731
6090731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.