Cat de mare e probabilitatea unui atentat terorist in Romania?

Postat la 24 martie 2010 36 afişări

Directorul SRI George Maior a afirmat, miercuri, ca Serviciul Roman de Informatii, privitor la dezvoltarile legate de scutul antiracheta, se pregateste sa raspunda unor actiuni ofensive de spionaj si ca, in ceea ce priveste terorismul, au aparut forme mai accentuante de radicalizare si prozelitism.

"Vulnerabilitatilor actuale in domeniul economic si al administratiei publice li se suprapun diversificarea formelor si gruparilor de crima organizata, cu implicatii in zone de risc important, de la proliferare, la migratie ilegala sau evaziune fiscala de amploare. Securitatea economica, in special riscurile din zona energetica constituie o prioritate strategica a Serviciului. Este important sa fim pregatiti sa raspundem unor actiuni ofensive de spionaj si agresiuni informationale, mai ales din perspectiva dinamicii unor procese strategice la nivel euro-atlantic. Aici, ma refer, in special, la dezvoltarile legate de scutul antiracheta care va fi amplasat pe teritoriul Romaniei", a declarat Maior, cu prilejul bilantului SRI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
securitate,
SRI,
bilant,
atentat,
terorism,
spionaj
/actualitate/cat-de-mare-e-probabilitatea-unui-atentat-terorist-in-romania-5774239
5774239
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.