Cat de bogat este...? Astazi: Jeremy Clarkson

Postat la 20 septembrie 2012 498 afişări

Doua case, o ferma, 11 masini si un cont mare in banca sunt doar cateva dintre bunurile pe care “seful” Top Gear le detine. Cat de bogat este Jeremy Clarkson?

"Am citit in ziare cat de mult castig si am pufnit in ras deoarece, cu siguranta, nu fac atatia bani. Nu sunt o persoana care pune pret pe bani. Nu le dau nicio atentie", a declarat Clarkson anul trecut pentru postul de televiziune BBC. Prezentatorul de teviziune Jeremy Clarkson considera ca este de prost gust sa vorbesti despre averea pe care o detii, motiv pentru care nu vrea sa o faca publica.

Pentru a prezenta cele doua emisiuni auto de pe BBC Clarkson primeste in jur de un milion de lire pe an. Prezentatorul lucreaza pentru BBC din 1988, si a avut o scurta pauza intre 2000 si 2002. La aceasta suma se adauga veniturile cartilor pe care le-a scris, ale DVD-urilor si ale interviurilor pentru reviste si ziare.

Clarkson este un scriitor prolific. Cartea sa "The World According to Clarkson" s-a vandut in peste 4,9 milioane de exemplare intre 2000 si 2009. In 2009 cartea a ocupat pozitia a treia in topul celor mai bune carti non-fiction vandute, avand vanzari de 4,5 milioane de lire, potrivit The Bookseller.

Clarkson si-a inceput cariera ca reporter local de stiri. Mama sa, Shirley Clarkson, este creatoarea jucariilor Paddington Bear. Aceasta le-a creat initial pentru a le oferi drept cadou de Craciun copiilor sai, dar din 1972 a obtinut o licenta de vanzare in toata Marea Britanie. Gratie vanzarilor ursuletilor, ea si tatal lui Jeremy si-au permis sa il trimita pe acesta la Repton, o scoala publica din Derbyshire. Intr-un interviu acordat revistei AutoTrader, Shirley Clarkson a spus ca daca nu ar fi fost ursuletul Paddington, Jeremy nu ar fi avut toate sansele de care a beneficiat in viata.

Un raport recent realizat de compania de inchirieri auto The City Car Club a aratat faptul ca Clarkson detine un garaj gigantic plin cu masini, incluzand un Lamborghini Gallardo (care are o valoare estimata la 115.000 de lire), un Ford Focus, un BMW M5, un Aston Martin V8 Vantage, un Mercedes-Benz SL55 AMG, Mercedes-Benz CLK AMG, Range Rover TDV8 Vogue SE, doua VW Sciroccos, BMW Z4, Toyota Land Cruiser Amazon si Mitsubishi Lancer Evolution X.

O sursa consistenta de venituri este si Bedder 6, compania pse care o detine impreuna cu divizia comerciala a BBC si care exploateaza marca Top Gear. Bedder 6 i-a adus in anul fiscal 2008 - 2009 in jur de 830.000 de lire, suma care include plati directe si dividende.

Clarkson a ironizat permanent incalzirea globala si pe sustinatorii acesteia. Asa ca activistii de mediu au insirat sase saci cu balegar pe aleile casei sale de 2 milioane de lire din Cotsworlds, in septembrie 2009. In stilul caracteristic, Jeremy Clarkson le-a multumit si a promis ca va utiliza cadoul in gradina sa cu trandafiri. Pe langa casa din Cotsworlds, Clarkson detine si o casa in peninsula Langness, o proprietate pe care el si sotia sa Frances au cumparat-o in 2005, platind pentru ea suma de 1,25 de milioane de lire. In plus, potrivit Evening Standard, la inceputul acestui an, Clarkson a semnat un parteneriat cu Marchiza de Headfort pentru a cumpara o ferma care are un teren de 1.000 de acri.

VEZI MAI JOS SI ALTE MATERIALE




Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Jeremy Clarkson,
Top Gear,
emisiune
/actualitate/cat-de-bogat-este-astazi-jeremy-clarkson-10099440
10099440
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.