Cat de bogat este...? Astazi: Dr. House

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 05 mai 2011 216 afişări

Este cel mai bine platit actor de televiziune dintr-un serial de drama. Cat de bogat este Hugh Laurie, britanicul din rolul lui Dr. House?

Pentru un episod in care il interpreteaza pe Gregory House, medicul antipatic si scortos din serialul Dr. House, Hugh Laurie incaseaza in jur de 400.000 de dolari, adica cel putin opt milioane de dolari pentru o intreaga serie.

In prezent, cea de-a saptea serie se apropie de final, deci nu mai e nicio indoiala ca britanicul a incasat un salariu de ordinul zecilor de milioane de dolari din acest rol, cel mai mare castig al unui actor dintr-un serial de drama.

Laurie a devenit cunoscut in Marea Britanie prin cateva seriale de televiziune in care interpreta membri ai clasei superioare britanice, precum A Bit of Fry and Laurie, Jeeves and Wooster sau Blackadder.

Cariera lui a luat o cu totul alta intorsatura in 2004, cand actorul a adoptat accentul american, renuntand la cel specific englezei britanice, si a acceptat rolul din serialul House. Laurie a devenit astfel a 89-a cea mai bogata celebritate din SUA, cu venituri anuale de 10 milioane de dolari.

"Unul dintre lucrurile care ma fac sa ma simt vinovat cu privire la acest rol este ca tata chiar a fost doctor si era o persoana foarte blanda. Probabil sunt mai bine platit decat el doar pentru a deveni o versiune palida a sa", a declarat Hugh Laurie intr-un interviu anterior pentru USA Today.

Despre extravagantele lui nu se stiu insa prea multe. Laurie a facut aparitii publice de-a lungul timpului in masini care mai de care mai luxoase, avand in prezent un Ford Galaxie decapotabil din 1966. Pe langa masini, pasiunea pentru motociclete din serial pare sa fie reala, avand in vedere ca se stie despre Laurie ca are cateva exemplare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dr. House,
Hugh Laurie,
serial
/actualitate/cat-de-bogat-este-astazi-dr-house-8232600
8232600
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.