Cât costă să îţi faci o casă inteligentă şi să-ţi optimizezi consumul energetic? Ana Maria Marin: Pachetul nostru pleacă de la 150 de euro VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 14 august 2021 42 afişări

Cât costă să îţi faci o casă inteligentă şi să-ţi optimizezi consumul energetic? Ana Maria Marin: Pachetul nostru pleacă de la 150 de euro VIDEO

Românii care vor să îşi transforme locuinţa într-o casă “inteligentă” trebuie să scoată din buzunar cel puţin 730 de lei pentru dotarea locuinţei cu un sistem smart. Preţul investiţiei poate varia în funcţie de suprafaţă şi nivelul de control pe care vrei sa îl ai asupra acesteia.

„Avem un gateway, care este pachetul de bază. Din start doar prin achiziţia acelui gateway îţi transformi un prim consumator într-un consumator smart, aici fiind vorba de centrală. Cu cât aduci mai multe accesori, nivelul investiţiei va creşte. Investiţia depinde de suprafaţa locuinţei şi de ce îţi doreşti în final. Pachetul nostru de bază pleacă de la 150 de euro, accesoriile care vin ca şi adiţie pot varia între 20 şi 60 de euro”, a declarant Ana-Maria Marin, head of marketing service B2C, Enel X, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa,
inteligenta,
pachet,
plecare,
consum,
costuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.