Cât au scăzut din 2009 preţurile locuinţelor în Bucureşti şi provincie

Postat la 27 martie 2013 17 afişări

Preţurile de tranzacţionare a locuinţelor din Bucureşti s-au redus în perioada 2009-2012 cu circa 30%, iar în provincie scăderea a fost mai mică, situându-se la 25%, a declarat, miercuri, Mihai Gheorghe, director în Institutul Naţional de Statistică (INS), direcţia de statistică a preţurilor.

Cât au scăzut din 2009 preţurile locuinţelor în Bucureşti şi provincie

 "În 2012 preţurile în primele două trimestre sunt în creştere faţă de trimestrul patru din 2011, dar pe tot anul trecut se remarcă o continuare a trendului descrescător. Astfel, din 2009, momentul în care am început să publicăm indicele preţurilor proprietăţilor rezidenţiale, şi până în 2012 preţurile au scăzut cu circa 30% în Bucureşti şi cu 25% în provincie", a arătat Gheorghe la o conferinţă pe teme imobiliare.

INS publică începând din trimestrul unu din 2009 indicele preţurilor apartamentelor şi caselor având ca sursă tranzacţiile autorizate de notari. Perioada de colectare se face lunar, iar variabelele colectate sunt tipul clădirii, locaţia imobilului, anul construcţiei, suprafaţa, preţul declarat al tranzacţiei, dar şi variabile calitative, precum gradul de confort al locuinţei, materialul de construcţie sau amplasarea imobilului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cat-au-scazut-din-2009-preturile-locuintelor-in-bucuresti-si-provincie-10694538
10694538
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.