Cat ar pierde supermarketurile daca ar fi inchise duminica

Postat la 18 octombrie 2010 37 afişări

Deputatii vor sa oblige marile lanturi de magazine sa-si plateasca dublu angajatii care lucreaza sambata si duminica. Initiativa este discriminatorie si nefundamentata, sustin retailerii.

Supermarketurile ar putea avea pierderi de pana la 25%, echivalentul a milioane de euro lunar, in cazul in care vor fi nevoite sa isi inchida unitatile in ziua de duminica, potrivit unei propuneri a parlamentarilor din Camera Deputatilor. Mai mult, deputatii au propus recent ca celor circa 50.000 de angajati din retail sa li se plateasca dublu zilele de sambata si duminica in cazul in care retailerul decide sa pastreze activitatea si la final de saptamana.

"La propunerea de modificare a Codului Muncii avem un amendament care prevede ca marile lanturi de supermarketuri care au activitate sambata si duminica sa caute formule de a plati cu cel putin 50% in plus pentru aceste zile, putand fi verificati de autoritatile locale", a declarat deputatul Valeriu Steriu, vicepresedinte la Comisia de agricultura. In caz contrar, sanctiunile vor merge pana la inchiderea unitatii, a spus Steriu.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cat-ar-pierde-supermarketurile-daca-ar-fi-inchise-duminica-7489604
7489604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.